Team Capinordic
Sponsorer
Presse
PH Cycling
Fanzone
Capinordic
Kontakt
Links
Udstyr
Ryttere
Nyheder
Kalender
Resultater
Holdet bag
Det danske banelandshold fik en fantastisk start på VM i polske Pruszkow, da Daniel Kreutzfeldt onsdag vandt sølv i pointløb.

Kreutzfeldt markerede sig stærk hele vejen over det 40 km lange løb, viste sig som måske løbets hurtigste rytter, og scorede point jævnt fordelt gennem løbet. Danskeren vandt tredje, ottende og 14. af de 16 spurter, blev nr. to i ellevte og 15. spurt og hentede desuden en fjedeplads i fjerde spurt. I alt 22 point blev det til.

"Det var helt fantastisk. Planen var egentlig, at jeg skulle tage det med ro i starten og så prøve at komme med i et udbrud, men der blev kørt så stærkt hele vejen, at jeg godt kunne mærke, at det ville blive svært at tage en omgang, så jeg slog over og begyndte at køre efter pointene. Derfra var jeg hele tiden på forkant med de andre, så det var mig som tog initiativerne til at åbne spurterne, så det udmøntede sig i, at jeg også vandt dem de fleste gange. Så hele vejen igennem sad jeg med overskuddet og overblikket til at styre tingene. Desværre var der lige en australier, som fik mit hjul i den næstsidste spurt og slog mig på stregen. Det var egentlig der han vandt løbet, og det vidste jeg også godt, fordi jeg der kørte med alt, hvad jeg havde, så jeg ikke havde mere til den sidste spurt. Men alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med det hele," forklarede Daniel Kreutzfeldt.

"Det er helt vildt, jeg er nærmest i ekstase. Jeg vidste, at jeg kunne, men er imponeret over, at det lykkedes. Jeg ville selvfølgelig gerne have vundet, og var lidt skuffet lige efter løbet, men det har hurtigt fortaget sig", sagde Kreutzfeldt efter at have været på podiet og modtaget sin sølvmedalje.

Den danske medaljevinder erkendte også, at han nok lavede en lille fejl i netop den næstsidste spurt ved at åbne lidt for langt ude. "Ja, det gør jeg nok, når man ser det bagefter. Men jeg følte mig ligesom tvunget til det, da jeg sad en anelse for lang tilbage, og de to mand der sidder foran mig ved jeg, at hvis jeg ventede en halv omgang mere, så ville de åbne, og så ville jeg have meget svært ved at komme forbi. Den ene spurt var måske den lille fejl jeg lavede, men det gør jeg ikke næste gang og så er det mig som står øverst på podiet," sluttede en stolt og meget tilfreds Daniel Kreutzfeldt.

Australske Cameron Meyer blev verdensmester, da han med et udbrud i slutfasen sikrede sig point nok til at passere danskeren.

Danmark har gode muligheder for at erobre flere medaljer ved VM på den polske bane. Fredag er 4000 meter hold blandt de absolutte medaljefavoritter og lørdag har Michael Mørkøv/Alex Rasmussen gode muligheder i parløb.


© Team Capinordic v/P.H. Cycling Denmark ApS
Paul Bergsøes Vej 47 - DK-2600 Glostrup - Cvr. 71030628 - T: +45 4327 0782 - F: +45 7020 3677