Team Capinordic
Sponsorer
Presse
PH Cycling
Fanzone
Capinordic
Kontakt
Links
Udstyr
Ryttere
Nyheder
Kalender
Resultater
Holdet bag
Martin Pedersen (Team Capinordic) vandt her til eftermiddag det traditionsrige tyske endagsløb Rund um Köln. I finalen blandt 12 ryttere var han suverænt den hurtigste i spurten og henviste Eric Baumann (Team Nutrixxion Sparkasse) til andenpladsen.

Det 205,1 kilometer lange løb startede med flere udbrudsforsøg, hvor blandt andet Rasmus Guldhammer (Team Capinordic) var meget aktiv, men først efter godt 50 kilometers kørsel fik to ryttere Harald Totschnig (Elk Haus) og Jacek Morajko (Mroz Continental Team) slået hullet ned til feltet. Med godt 100 kilometer til mål havde de oparbejdet et forspring på fem minutter, men det fik på ingen måde feltet til at gå i panik. 30 kilometer senere valgte de to forreste dog at slå op i banen og lade sig indhente af et hurtigt kørende felt.

Straks efter de var blevet indhentet røg Martin Pedersen med i det som skulle vise sig at blive det afgørende fremstød på 14 ryttere. Gruppen fandt hurtigt ind i et godt samarbejde og fik dermed hurtigt oparbejdet et forspring på over et minut ned til feltet, et forspring de mere eller mindre endte med at holde til mål. På et tidspunkt var en forfølgergruppe på 11 ryttere, hvor i Rasmus Guldhammer sad) tæt på at få kontakt, men de fik aldrig lukket det sidste lille hul op til frontgruppen.

På den sidste lille omgang på 7,5 kilometer blev der forsøgt mange gange i frontgruppen, og blandt andet satte Martin Pedersen et forsøg ind med 2000 meter til mål. Det blev dog indhentet igen og dermed skulle det afgøres i en spurt. Mathias Belka (LKT Brandenburg) åbnede med godt 500 meter til mål, hvilket fik Eric Baumann til at lukke hullet med Martin Pedersen på hjul. Med 150 meter tilbage gik den danske rytter forbi og kunne suverænt vinde løbet. En ny stor UCI sejr til Martin Pedersen, som dermed sikrer sig mange UCI point til både sig selv og holdet. Rasmus Guldhammer blev nummer 16, da han rykkede væk fra feltet på den sidste kilometer, mens Nikola Aistrup blev nummer 21.

”Det var helt fantastisk. Et super løb med mange gode cykelryttere, hvor holdet kørte fremragende. At finalen så udspillede sig som den gjorde, det var bare helt perfekt for mig. Jeg prøvede at rykke med et par kilometer til mål, men da jeg kunne se, at jeg ikke helt fik det store hul, valgte jeg at stoppe og spare mig til spurten. Der blev åbnet langt ude, men jeg kom med i fjerdeposition, og da Eric Baumann så åbnede sin spurt, kom jeg helt perfekt med på hjulet af ham, så jeg kunne gå forbi ham til sidst og tage en forholdsvis klar sejr,” forklarede Martin Pedersen efter løbet.

Martin Pedersen vil nu holde en lille pause, inden han igen finder form toppen. ”Jeg kan godt mærke, at jeg har presset mig selv en del her i foråret, så nu vil jeg have en lille pause, hvorefter jeg kører mig tilbage i topform igen.” Pausen bliver dog ikke længere, end at han næsten søndag er med når første afdeling af Post Cuppen starter.


© Team Capinordic v/P.H. Cycling Denmark ApS
Paul Bergsøes Vej 47 - DK-2600 Glostrup - Cvr. 71030628 - T: +45 4327 0782 - F: +45 7020 3677