Team Capinordic
Sponsorer
Presse
PH Cycling
Fanzone
Capinordic
Kontakt
Links
Udstyr
Ryttere
Nyheder
Kalender
Resultater
Holdet bag
Efter lørdagens enkeltstart i det franske etapeløb, Tour du Haut-Anjou, blev eftermiddagens 100 kilometer lange etape fra Saint-Martin-du-Bois til Craon præget af et fire mandsudbrud. Kévin Reza og Yann Moritz (Vendée U), Jonathan Castroviejo (Orbea) og Bastian Bürgel (Thüringer Energie) stak af tidligt på etapen og havde med 15 kilometer tilbage stadigvæk et forspring på over to minutter ned til feltet.

”Som førerhold lå Rabobank og kontrollerede etapen, men med 15 kilometer tilbage måtte de indse, at de ikke kunne lukke hullet. Vi satte os så frem med alle mand, og fik blandt andet Quickstep holdet og endnu et hold til at hjælpe med jagten. Vi indhentede tre af dem, men fik desværre ikke indhentet den sidste. Men super flot indsats af mine holdkammerater som ofrede alt for mig” sagde Morten Høberg efter etapen.

Rytteren som Team Capinordic holdet ikke fik indhentet, var Jonathan Castroviejo, som også kørte en flot andenplads hjem på enkeltstarten.

Morten Høberg forsøgte at køre finalen, selvom etapesejren var uden for rækkevidde. ”Eftersom mine holdkammerater havde brugt kræfterne på at køre udbruddet ind, så måtte jeg forsøge at køre finalen alene. Jeg blev ved med at finde nye hjul at følge, da der hele tiden blev rykket frem i højre og venstre side. Med en kilometer tilbage kom Aistrup imponerende blæsende frem, han kaldte på mig, og jeg kom med på hans hjul. Da vi kørte igennem sidste sving, blev vi overhalet af to ryttere indenom, de valgte dog desværre at stoppe op, så jeg havde intet andet valg end at starte spurten. Ellers ville jeg bare være blevet klemt inde. Fire ryttere nåede at køre forbi mig, så jeg måtte nøjes med en sjetteplads. Det er et OK resultat, selvom jeg gerne ville have været lidt længere fremme,” tilføjede Morten Høberg.

Søndag afsluttes løbet med en 155 kilometer lang og hård etape. ”Vi har ikke snakket taktik endnu, men jeg kan forstille mig, at vi prøver at gå efter etapesejren. Men hvis etapen bliver kørt lige så aggressivt som første etape, kan klassementet også godt komme i spil,” sluttede Morten Høberg.


Capinordic aggressiv afsluttet kort før mål

Sidste etape af Tour du Haut-Anjou startede ikke optimalt for Team Capinordic holdet, da holdets bedst placerede rytter i klassementet, Nikola Aistrup, blev kørt ned og måtte fragtes til hospitalet. ”Vi frygtede en lille hjernerystelse, men det var det heldigvis ikke. Han har dog knækket en tand og fået et stort skrub på hoften,” fortalte sportsdirektør René Wenzel efter etapen.

På trods af den store forskrækkelse satte holdet en stor offensiv i gang. Rasmus Guldhammer røg af sted i et udbrud sammen med ni andre ryttere. ”Desværre var mange hold interesseret i at køre om sejren i dag, så de blev jagtet benhårdt hele vejen,” tilføjede René Wenzel. Med 60 kilometer til mål var forspringet nede på kun 25 sekunder, da Guldhammer satte et hårdt tempo på en stigning. Det fik fem ryttere til at falde fra, men forspringet røg igen op på omkring et minut. Guldhammer fortsatte det hårde tempo, og en efter en blev udbruddet mindre og mindre, så med 25 kilometer til mål var det kun Guldhammer og Kévin Reza (Vendée U) der sad fremme med et jagtende felt 25 sekunder efter.

”Med 10 kilometer til mål kørte Daniel Kreutzfeldt alene frem til gruppen. Desværre fik feltet kort efter lukket hullet. Kreutzfeldt var dog ikke færdig med at angribe, så han kørte endnu engang væk fra gruppen, og da han havde fået et forspring, rykkede Thomas Guldhammer væk fra feltet og kørte op til ham. Desværre blev de indhentet igen med under to kilometer til mål. Derefter kørte Morten Høberg spurten, og han kørte ind på en god ottendeplads.”

”Generelt har vi kørt et rigtig godt løb, men vi kommer desværre ikke hjem med nogen resultater. Men rytterne har gjort det godt, og igen i dag arbejdede de stærkt som et hold, så det kan vi i hvert fald tage med hjem,” sluttede René Wenzel.


© Team Capinordic v/P.H. Cycling Denmark ApS
Paul Bergsøes Vej 47 - DK-2600 Glostrup - Cvr. 71030628 - T: +45 4327 0782 - F: +45 7020 3677