Team Capinordic
Sponsorer
Presse
PH Cycling
Fanzone
Capinordic
Kontakt
Links
Udstyr
Ryttere
Nyheder
Kalender
Resultater
Holdet bag
Christofer Stevenson vandt dagens etape i Olympia Tour og overtog samtidigt løbets førertrøje. Den svenske Capinordic rytter røg med i et ni-mandsudbrud tidligt på den 168,4 kilometer lange etape i og omkring Roosendaal.

Sammen med Christofer Stevenson sad Jetse Bol (Rabobank), Joost Van Leijen (Van Vliet), Marco Bos (Cycling Team Jo Piels), Jos Pronk (KrolStonE), Johan Landström (Van Hemert Groep), Marc Reef (Asito Craft), Peter Schep (AA Drink) og Theo Postma (Midi Center-Ruiter Wielerteam).

”Førergruppen havde længe kun et forspring på et lille minut, men så fik den stille og roligt oparbejdet et større forspring, som på sit højeste var på godt fem minutter. Desværre sad Jetse Bol fra Rabobank bare på hjul, da førertrøjen jo sad på hans holdkammerat Theo Bos inden etapen, så ham frygtede vi selvfølgelig i finalen,” forklarede sportsdirektør Tom Breschel efter løbet.

”Med seks kilometer til mål hørte vi at forspringet ned til feltet var reduceret til 1½ minut. Det fik Christofer til at sætte sit angreb ind. Først havde han 50 meter, så 75 meter og stille og roligt øgede han sit forspring ned til de otte andre, som ikke kunne samarbejde for at indhente ham igen. Peter Schep prøvede til sidst at køre op til ham alene, men han sluttede godt 10 sekunder efter ham i mål, mens resten af gruppen var yderligere 15 sekunder. Så med de bonussekunder Christofer også får for sejren, så er han nu i front af løbet,” tilføjede en meget tilfreds Tom Breschel.

Christofer Stevenson var et stort smil efter sejren og og udtrykte sin glæde således, ”Det var super dejligt at tage en ny stor sejr. Etapen blev kørt med meget vind og på små veje, så jeg tror, at det var lige så hårdt at sidde nede i feltet som at sidde fremme i den forreste gruppe. Med godt 35 kilometer til mål var jeg sikker på, at vi ikke blev indhentet af feltet, så jeg skulle køre om sejren, så jeg begyndte at indstille mig på finalen. Rabobank rytteren havde siddet på hjul hele dagen, så det var vigtigt at få sat ham under pres. Jeg prøvede at angribe et par gange, og tredje gang jeg angreb, kunne ingen af dem følge mig mere. Heldigvis var der medvind til sidst, så jeg kunne blæse til mål og har nu et godt forspring i klassementet.” Det kan ikke undgås at sejren skaber forventninger til klassementet, men rutineret tilføjer Stevenson, ”Det er endnu for tidligt at snakke om at sejren i klassementet er sikret. Der er stadigvæk to etaper tilbage og især søndagens afsluttende etape bliver meget hård. Men med holdet i ryggen håber jeg på, at det kan lykkedes os at forsvare trøjen de to sidste dage.”

Sejren var Team Capinordics 10. UCI sejr i denne sæson, og i morgen skal holdet forsøge at forsvare førertrøjen inden søndagens sidste etape, som køres på en del af Amstel Gold Race ruten.


© Team Capinordic v/P.H. Cycling Denmark ApS
Paul Bergsøes Vej 47 - DK-2600 Glostrup - Cvr. 71030628 - T: +45 4327 0782 - F: +45 7020 3677