Team Capinordic
Sponsorer
Presse
PH Cycling
Fanzone
Capinordic
Kontakt
Links
Udstyr
Ryttere
Nyheder
Kalender
Resultater
Holdet bag
Team Capinordic rytterne er nu nået halvvejs i det kinesiske etapeløb Tour of Qinghai Lake. På nær Lucas Persson, som ligger på en 19. plads i klassementet godt fire minutter efter den førende rytter, har de andre ryttere haft det svært på de første etaper oppe i små 3000 meters højde, men på dagens etape begyndte det stille og roligt at vende.

”Lucas har gjort det rigtig godt og det er tydeligt, at han også kørte løbet sidste år. Mens flere af de andre ryttere har haft det svært i den tynde luft, har han slet ikke været påvirket af det. Det er også kun små marginaler som har betydet, at han ikke ligger endnu længere fremme i klassementet,” forklarer sportsdirektør René Wenzel.

En af de ryttere som har haft det svært, er Nikola Aistrup. ”Det har ikke været sjovt. Man har ikke rigtig kunnet trække vejret, og har siddet og hevet efter det. Lige så snart de lange stigninger så er kommet, så er benene blokeret og virket meget tunge,” siger den unge rytter, som i dag dog var med helt fremme på femte etape.

”De første 50 kilometer gik mere eller mindre opad, da vi skulle køre fra 2300 meters højde og helt op i små 3500 meter, hvor de sidste 70 kilometer så skulle køres. Lucas kom med i et udbrud med tre andre ryttere, og det så lovende ud. Jeg bad ham om at give den gas, da to af rytterne ikke var interesseret i at arbejde. Dem fik han så sat, så han sad sammen med kasakken Dmitriy Gruzdev. Han kom først over stigningen og ligger nu treer i bjergkonkurrencen. Desværre var feltet enig om at køre massespurt i dag, så med små 10 kilometer tilbage af etapen, blev de kørt ind igen. Vi prøvede så at køre spurten for Nikola Aistrup, hvor han kørte ind på en femteplads,” forklarer René Wenzel.

Nikola Aistrup var tilfreds med femtepladsen, i det han kalder en farlig spurt. ”Vi kørte ind på opløbsstrækningen med godt 70 kilometer til mål. Derefter var det en lang boulevardstrækning hele vejen til mål. Da vi kørte ind på den sidste kilometer, var det næsten som om at målstregen lå lige foran os. Det var virkelig en spurt der blev kørt mere med albuerne end med benene. Jeg sad i hjulet på tyskeren Danilo Hondo, hvilket jeg troede var et rigtig godt hjul at have. Desværre blev vi lukket ind med 500 meter til mål, så inden vi kom fri og kunne starte spurten, var det ikke muligt at tage sejren, så jeg var tilfreds med femtepladsen,” forklarede Nikola Aistrup.

I morgen fortsætter løbet med en etape som kunne ligne en ny massespurt, og René Wenzel ser frem til den. ”Der er lovet sidevind i morgen, så det kunne bestemt ligne en etape der ligger godt til os. Rytterne ser bedre og bedre ud, så det bliver spændende hvad vi kan lave på de resterende etaper.”


© Team Capinordic v/P.H. Cycling Denmark ApS
Paul Bergsøes Vej 47 - DK-2600 Glostrup - Cvr. 71030628 - T: +45 4327 0782 - F: +45 7020 3677